Španělsko - Illes Medes 2.-11.9.2022

Ani letos v září nevynecháme výjezd nejen za potápěním do katalánského L´Estartitu, kam jezdíme pravidelně již více jak dvacet let. A co že nás to sem pořád táhne? No přeci perfektní potápění v podmořské rezervaci Illes Medes, které patří k tomu nejlepšímu, co můžete ve Středozemním moři zažít. Kromě pestrého mořského života (kanicové, murény, ropušnice, barakudy, rejnoci a mnoho dalšího) tu totiž pod vodou najdete i mnoho jeskyní a tunelů a dokonce i dva vraky. A na své si zde samozřejmě přijdou i nepotápěči, nabídka vodních sportovních aktivit je zde velmi pestrá (mořské kajaky, vodní skútry, možnost zapůjčení člunů či plachetnic, jet sky a mnoho dalšího; nebo samozřejmě můžete jen "lenošit" na dlouhé písečné pláži vzdálené jen 50 metrů od hotelu), na suchu se pak dá vyrazit na blízkou Rocca Mauru či nedaleký hrad a pro milovníky historie a architektury je Barcelona odsud vzdálená jen 100 km. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Termín: 2.-11.9.2022

Ubytování: Po několika letech se s ubytováním vracíme na oblíbený apartmánový hotel Rancho, všechny apartmány mají plně vybavenou kuchyňku, takže kdo chce si může vařit sám, u hotelu je bazén s restaurací. 

Doprava: Moderním klimatizovaným autobusem, autobus vyjíždí z Jablonce nad Nisou a jede po trase Praha - Plzeň - Tachov, kde je možno nastoupit

Náklady na dopravu a ubytování v 6 lůžkovém apartmánu (3 ložnice) 7.990,- Kč

Náklady na dopravu a ubytování ve 4 lůžkovém apartmánu (2 ložnice) 8.990,- Kč

Náklady na dopravu a ubytování ve 2 lůžkovém apartmánu (1 ložnice) 9.990,- Kč

Zálohu 4.000,- Kč je potřeba zaplatit při rezervování místa, doplatek se platí v červenci

Potápění: Díky zpřísnění potápění v rezervaci (omezení počtu potápěčů) se od letošního roku trošku mění systém potápění. Každý potápěčský den budeme mít možnost dvou ponorů (jeden dopoledne, jeden odpoledne). Každý potápěč si však letos bude muset dopředu nahlásit o jaký balíček ponorů má zájem, aby dive centrum mohlo efektivně plánovat volná místa na ponory. Balíčky a ceny jsou pro letošní rok stanoveny takto:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Všechny ponory se dělají z lodě a v ceně je lahev a olova, ostatní věci si vezeme s sebou, nebo se případně dají půjčit na místě či v půjčovně v Jesenným.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podvodní fotografie z loňského potápění na Illes Medes najdete zde: https://www.blackjn.cz/spanelsko-2021

Podrobnější informace o tom, jak naše loňská výprava probíhala najdete v článku zde: https://www.blackjn.cz/spanelsko-2021-0

Pokud máte nějaké otázky, nebo se k nám chcete rovnou přidat, tak mě neváhejte kontaktovat.

Michal Černý - tel.: 773 944 806; email: blackjn@seznam.cz