Výkleky 24.10.2020

Do chystaného potápěčského průvodce mi ještě chybělo pár slušných fotek z lomu Výkleky a také trošku zmapovat aktuální stav zdejších podvodních atrakcí. Takže jsme sem v sobotu na otočku vyrazili, je to sice pořádný flák cesty, ale uzávěrka se neúprosně blíží.

Když dorazíme na místo, tak už se odstrojuje partička potápěčů, zjišťujeme tedy aktuální viditelnost a za chvíli už cestou přes kopeček míříme z parkoviště k vodě. No s dvojčetem na zádech, je to celkem štreka. Viditelnost je po zanoření okolo 4 metrů, nacházíme jednu z vyvázaných linek a postupujeme po ní, nejdříve tedy keson z vany, pak vrak Škody 1203 (ten už je značně rozpadlý) a zastávka. Dále zkoumáme kam vede odbočka od vraku auta, linka nás dovede k jedné z bomb a zde linka končí. Podle náměru to tedy bereme ke stěně a po chvíli plavání narážíme na jízdní kolo a pak i na pomníčky. Jsou tu stále ještě medúzky, ale už jich není moc, což mi nijak nevadí, jelikož na ně stejně nemám nasazený objektiv. Cestou k výlezu nacházíme i druhou bombu a nakonec ještě chvilku blbneme okolo výcvikového plata. Na ryby to bylo tentokrát chudší, zahlédli jsme jen pár kaprů, okounů a slunečnic. Na úhoře by to chtělo spíše noční ponor.

Blbé je, že díky coronavirové situaci, jsou zavřeny všechny restaurace, takže tradiční oběd po ponoru tentokrát musíme oželet a spokojit se s burgerem na drivu, na který je ale fronta jak na banány :-D