Vltava pod Karlovým mostem 22.12.2019

Po třech letech jsem se zase dostal na ponor pod Karlův most, tentokrát to však nebylo v rámci soukromé akce z lodi, ale při veřejném potápění na zlatou neděli, které se odehrává ze břehu z Malé strany. Raději jsme si trošku přivstali, abychom na místě byli dříve a mohli rozumně zaparkovat. To se ukázalo jako dobrá volba, na místě totiž probíhají stavební úpravy a místa na zaparkování není moc.

Do vody jdeme mezi prvními hned po deváté hodině, účastníků je celkem hodně, do vody jde minimálně 20 lidí, což se projevuje i na častém zvíření kalu ze dna. Díky tekoucí vodě je ale bordel poměrně rychle odplaven a viditelnost se tedy většinou pohybuje mezi 1 a 2 metry. Jdu se kouknout hlavně k ledolamu, kde se snažím udělat pár fotek mostu z netradičního místa, počasí ale dnes focení vyloženě nepřeje. Chvilku se tedy snažím koukat po nějakých „nálezech“, ale nic extra zajímavého tu není, nacházím jen pár mincí.

Akce to byla ale vydařená, na břehu spousta kamarádů a známých a tak se opět podařilo domluvit pár dalších akcí. Pokud to však bude možné, tak příště pod Karlům most raději zase zamířím na lodi.