Srní 7.10.2018

Po roce jsme se zase vrátili na Srní, na podzim když zmizí koupači, tak se to tu vždy krásně vyčistí a v kombinaci s perfektním zarybněním se tu dají dělat na sladkou vodu přímo luxusní fotky. Podle hlášení z předchozích dnů to sice není tak super jako loni, ale vyrážíme to zkusit.

Super je, že po příjezdu na místo jsme tu dnes jediní potápěči, takže máme celý lom je sami pro sebe. Horší zprávou je, že po předchozích deštích se voda dost zkazila. Což se potvrzuje i po zanoření, viditelnost se pohybuje okolo tří metrů, tedy na tuto lokalitu nic moc. Kačka mi ze břehu krmí kapry kukuřicí, ale stejně se nějak nechtějí přiblížit, aby se dali slušněji vyfotit. Pokračuji pak dál podél stěny a narážím na potopenou jachtu a šicí stroj, jak se později dozvídám, tak obě atrakce zde byly potopeny pouze před pár dny. Bílý sumec je na svém místě, ale ani dnes nemá chuť se fotit a hned mizí. Doufám, že bude trošku živo alespoň v zatopeném lese, ale narážím tu jen na několik okounů. V padlém smrku se schovává spousta karasů, ale v těch větvích se fotit nedají.

Prostě né každý den je fotografické posvícení, dneska se prostě díky souhře mnoha věcí moc nedařilo. Musím ale říct, že Pavel tady s tím za ten rok zase celkem pohnul a na zanoření jsou připraveny další atrakce včetně letadla. Myslím, že se tedy v příštím roce máme na co těšit.