Srní 14.-15.9.2019

Letos jsme na Srní vyrazili na celý víkend, hlavním důvodem bylo setkání naší skupiny z letošní výpravy do JAR, a kde jinde toto setkání udělat, než právě u Pavla na lomu. Sešli jsme se tu v sobotu dopoledne, připravili vybavení a hurá do vody. Já jsem dal hned čtyři ponory včetně nočáku, ostatní účastníci potápění ale potápění trošku flákali. :-)

Nahoře do zhruba osmi metrů byla viditelnost celkem slušná, většinou okolo pěti metrů, níže ale nebylo vidět skoro nic. Proto jsme všechny ponory směřovali do malé hloubky a koukali hlavně po rybách. Prohlédli jsme si ale také nově potopené atrakce, letadlo a autobus. A právě na autobusu se usídlili dva velcí candáti, které jsme tu potkali na všech ponorech kromě nočního, to asi byli někde na lovu. Potkali jsme i všechny zde žijící druhy jeseterů (sibiřského, ruského i zlatého), samozřejmě se ukázaly i štiky, z nichž hlavně ta poslední mi několik dlouhých minut krásně pózovala. Prohnalo se okolo nás i pár kapříků a nespočet malých rybek. Zajímavé bylo jak byl při nočním ponoru potopený smrk posetý malými okounky, vypadalo to jak nazdobený vánoční stromeček. Chtěl jsem si samozřejmě nafotit i místní sumce, ale v tomto mi štěstí nepřálo, asi jako jediný z naší skupiny, jsem žádného nepotkal...

Večer jsme samozřejmě příjemně poseděli a zavzpomínali na vydařenou výpravu do JAR, jen k promítání fotek jsme se nějak nedostali, ale k tomu bude určitě ještě někdy příležitost.