Rumchalpa 4.11.2018

V neděli jsme chtěli vyrazit někam poblíž a tak nás napadla Rumchalpa, telefonicky jsme si prověřili, že mají otevřeno a viditelnost se prý pohybuje mezi 6 až 8 metry. Sedáme tedy do auta a za hodinku jsme na místě. Jsme celkem překvapeni, že na místě jsme prakticky jediní potápěči a tak máme lom jen sami pro sebe.

Bereme to po směru hodinových ručiček okolo celého lomu v hloubce do osmi metrů, níž totiž není vidět skoro nic. Nejdříve potkáváme několik raků, z nich někteří celkem slušně pózují, ale jinak jen okouni. Za autobusem je sice ve své jeskyňce sumec, ale je tak zalezlej, že je vidět jen ocas. V druhé polovině ponoru se to však všechno mění, nejdříve narážíme na sumce zaparkovaného pod stromem, pak se nám ukážou dvě pěkné štiky, z nichž ta větší se nám snaží ukázat své lovecké umění, ale bohužel se jí nedaří. No a těsně u výlezu z vody se před námi ještě prožene velké hejno bělic.

Voda sice určitě nedosahovala prezentované viditelnosti, já bych to viděl tak na maximálně pět metrů, ale i to je hodně slušné. A s rybama to nakonec bylo taky parádní, takže příjemný nedělní ponor.