Ostrá 16.5.2017

Od rybářů z Ostré jsem dostal echo, že se letos již vyčistila voda a že by tedy bylo možné zkusit něco nafotit. O víkendu zde však bylo spoustu rybářů, takže na ponor by to moc nebylo a tak jsme se s provozovateli domluvili, že sem zajedeme ve všední den po práci. Dokonce nám zajistili klíče od soukromého pozemku na druhé straně pískovny, abychom to měli blíže do míst, kde bylo loni nejvíce ryb, za to jim samozřejmě patří velký dík.

Viditelnost je přibližně stejná jako loni, okolo tří metrů, ale je bohužel pod mrakem a tak nám chybí sluneční paprsky, které by malou hloubku více prosvítili. Nejprve narážíme na škeble a slávičky a opět se potvrzuje, že se dohromady na jedné lokalitě nesnesou. Slávičky se začnou usazovat i na schránkách škeblí a postupně je zahubí. Pak jsme potkali jednoho candáta na hnízdě, který opět celkem slušně pózoval. Začal jsem pak prohledávat rákosí v naději, že by se tam mohli schovávat sumci, ale bohužel. Zato jsem tam potkal několik velkých kaprů, ti se v tom rákosu fotit nedali, ale moc se jim nelíbilo, že jim koukám do obýváku a tak mi jeden i nafackoval. Zimu bohužel nepřežilo několik velkých kaprů. Nakonec sem ještě potkal dvě velké štiky a několik okounů.

Bohužel mi to tentokrát nefotilo, tak jak bych chtěl, prostě ne vždy se zadaří, i když podmínky pro focení nebyly úplně špatné. Tak snad to bude příště lepší.