Orlík - hájovna Spálenka 11.6.2017

Když jsme v sobotu dokončili ponory na Hracholuskách, tak jsme začali přemýšlet kam vyrazit v neděli. No a pak jsme si řekli, proč nepokračovat v zatopených baráčcích a rozhodli jsme se vydat na Orlík na Spálenku, kde by snad měla být slušná viditelnost, no a už jsme tu taky pár let nebyli.

V kempu jsme se v pohodě domluvili, abychom mohli zajet autem až k vodě. Ze břehu voda nevypadá moc valně, je to taková hrachovka, tak doufáme, že po zanoření to bude lepší. Když však klesneme v zátoce ke dnu v hloubce necelých pěti metrů, tak není vidět skoro nic. Bereme to tedy radši po hladině kus dál, kde už je větší hloubka a podél bójky se opětovně zanořujeme, tady je to už o dost lepší, zhruba v šesti metrech se to otevírá na nějaké tři až čtyři metry. Po chvíli dorážíme k prvnímu stavení k hájence, pokračujeme dál a narážíme na zbytky dvou menších staveb. Když už si začínám myslet, že jsme největší budovu nějak minuli, objeví se přímo před námi. V jednom z oken je umístěna keška, ale ta nás nijak neláká a tak se věnujeme hlavně prohlížení a focení domku.

S fotkama ale moc spokojen nejsem, přece jen na tenhle typ fotek a takovouto vodu by to chtělo mít blesky na mnohem delších ramenech, aby se tolik neodrážel bordel ve vodě. Tak asi budu muset začít vymýšlet úpravu konfigurace mého „stroje“.