Opatovický lom 12.9.2020

Na víkend jsme se rozhodli vydat na Moravu a kouknout se na některé lokality v okolí Olomouce. Na sobotu byly v plánu Opatovice, na kterých jsme byli zatím jen jednou v roce 2011. Hlavním cílem bylo opět najít zatopené bagry. Po příjezdu vypadá voda ze břehu velmi slušně a tak se těšíme, že to bude paráda.

I po zanoření to vypadá hodně dobře, odhaduji to tak na 4 metry, ale v hloubce osmi metrů se to prudce zhoršuje a dál není vidět skoro nic. V téhle viditelnosti tak na nataženou ruku se nám bohužel bagry najít nepodařilo. Vracíme se tedy do menší hloubky a narážíme na několik stromů. V jednom z nich je zaparkovaná pěkná štika, ale na focení moc nemá náladu a poměrně rychle mizí. Kousek dál ve stěně nacházíme nainstalovanou koloběžku, za kterou to otáčíme zpět. Na bagry se sem tedy budeme muset vydat někdy příště.

V neděli jsme měli v plánu ponor na Výklekách, ale po příjezdu na místo zjišťujeme, že viditelnost je na místní poměry přímo katastrofální. Nestojí to za to tahat se s výbavou z parkoviště přes kopeček až sem a tak, i když neradi, nakonec ponor vzdáváme.