Norsko - Bergen 29.6.-8.7.2018

V příštím roce se chceme vydat i na jedno trošku jiné potápění, než do teplých míst kam jezdíme běžněji, zlákalo nás totiž Norsko. Tedy nádherná skandinávská země, kde je úžasná příroda a to nejen na souši, ale také pod vodou. Zde samozřejmě žijí úplně jiní živočichové, než na které jsme zvyklí ze středozemního moře, nebo z moří tropických. Mě třeba láká hlavně možnost setkání třeba s vlkoušem, nebo s mořským ďasem, tito živočichové se tu vyskytují celkem běžně, takže šance na shledání s nimi je vysoká.

 

Naším cílem bude potápěčská základna Dive Bergen na jihu ostrova Sotra jen několik kilometrů od města Bergen. Ubytovaní budeme v nádherném hotelu Panorama, kde máme zarezervované apartmány pro 4 – 5 osob, které jsou vybaveny vlastní kuchyňkou, tak abychom si případně mohli sami uvařit. Více o ubytování i potápění můžete najít zde: https://www.panoramahotell.no/en/rooms/

 

Potápět se budeme hlavně ze břehu, ale vyrazíme i na jeden celodenní výlet lodí se dvěma ponory na vraky z druhé světové války. A pak také také na ponor z lodi do oblasti s mořským kelpem. Na své si tak tedy přijdou jak milovníci podmořského života (takzvaní rybičkáři) tak i milovníci vraků (železa). Určitě absolvujeme i několik nočních ponorů, při kterých zde bývá prý obzvláště živo. Ideální samozřejmě bude, pokud si s sebou vezmeme i nějaké rybářské vybavení, abychom si k večeři mohli udělat nějakou tu čerstvě chycenou rybu.

 

Na cestu se vydáme vzhledem k množství potápěčského vybavení auty, podle přihlášených účastníků pak doladíme, kdo auta vezme a jakou se přesně vydáme cestou. Tedy zda to vezmeme po souši přes mosty, nebo zda se kus cesty necháme svézt trajektem.

 

Norsko patří mezi nejdražší evropské země a podle toho zde vypadají i ceny za potápění a ubytování. My zde však máme domluvenou speciální promo slevu na ubytování a potápění ve výši 30 – 50 % a tak to pro nás vyjde cenově velmi zajímavě.

 

Termín: 29.6.-8.7.2018

Předpokládané náklady jsou 18.500,- Kč

 

V nich je zahrnuto:

- 7 nocí v Panorama hotelu (ubytování v apartnánu s vlastní kuchyní) 

- celodenní výlet lodí se dvěma ponory na vraky z druhé světové války

- ponor z lodi do oblasti s mořským kelpem

- neomezené potápění ze břehu

- plnění vzduchem nebo nitroxem

 

V nákladech není zahnuto:

- doprava auty (včetně případných poplatků)

- strava (počítám, že si většinou budeme vařit sami, ideálně vlastními silami ulovené ryby)

 

Výprava je omezená na počet osmi lidí, pokud se k nám tedy chcete přidat, neváhejte se mi ozvat co nejdříve, stejně tak se ozvěte v případě jakýchkoliv dotazů.

 

Michal

tel.: 773 944 806

email: blackjn@seznam.cz