Německo - Hemmoor Kriedesee 7.-12.5.2019

Letošní květnové volno jsme se rozhodli využít k potápění na jedné z nejprůzračnějších sladkovodních lokalit v Evropě na německém zatopeném křídovém lomu Kreidesee u města Hemmoor. Od nás je to pořádný kus cesty (cca 700 km) ale to co je tu k vidění určitě stojí za to podniknout takhle dlouhou cestu. Viditelnost v tomto lomu běžně dosahuje přes 20 metrů, hloubka je až 60 metrů, velikost je 1200 x 500 metrů, v lomu jsou zatopené pozůstatky po těžbě (nákladová rampa, násepník, schody,...) a také spousta uměle vytvořených atrakcí (auta, letadla, lodě,...), prostě je toho zde k vidění spousta a tak čtyři dny potápění budou tak akorát.

 

Plán je následující:

7.5. úterý - cesta na Kriedesee (přesný čas bude domluven podle účastníků)

8.-11.5. středa až sobota - potápění na Kriedesee (každý může udělat ponorů kolik chce, cena za den potápění je 11 EUR)

12.5. neděle - cesta zpět do ČR (chceme si trošku zajet a u německého Kielu si prohlédnout ponorku z 2. světové války)

My již budeme bydlet v naší poloobytné dodávce, ostatní si mohou vybrat z několika možností bydlení (vlastní stan, pronajmout si na místě obytný karavan, pronajmout si domek ve skandinávském stylu) podrobnosti a ceny najdete zde: 

https://www.kreideseetaucher.de/wohnen

https://www.kreideseetaucher.de/preise

S sebou budeme mít i grill a do cestovních lednic vezmeme nějaké ty pochutiny na něj. Jinak zde samozřejmě funguje i místní občerstvení. Takže hladoví ani žízniví tu určitě nebudeme.

Potápění se zde řídí poměrně přísnými pravidly a je nutné, aby každý potápěč měl následující vybavení: dva první stupně do studené vody, atesty lahví nesmí být starší dvou let, lékařské potvrzení ne starší dvou let, samozřejmostí je potápěčská certifikace.

Pokud se k nám chcete přidat (místa v autech zatím máme volná), tak se mi ozvěte, abychom domluvili detaily.

Michal

tel.: 773 944 806