Maledivy (rodinné s dětmi) 1.-15.3.2025

Již při naší první výpravě na Maledivy v roce 2023 jsme si říkali, že by bylo super se sem vydat i s dětmi. Tato naše myšlenka se později začala líbit i našim kamarádům, a tak jsme na rok 2025 připravili speciální výpravu do tohoto ostrovního ráje právě pro rodiče s dětmi. Termínově jsme to udělali na jarní prázdniny, aby děti tolik nezameškaly ve škole (týden prázdniny a týden se omluví ve škole). Na této výpravě tedy nebudeme potápět tolik jako na jiných, ale budeme se spíše věnovat dětem. Budeme s nimi šnorchlovat, pozorovat žaraloky, užívat si bílých korálových pláží s minimem turistů a vyrážet na spoustu výletů. Domovem se nám na 12 nocí stane domorodý ostrůvek Dhangethi, kde nebudeme ubytovaní na luxusním resortu, ale v místním dive centru případně u místních v blízkém okolí.

Maledivy jsou pozemským rájem nejen pro potápěče, jedná se o rozlohou nejmenší asijský stát, který se skládá skoro z 1200 ostrovů, ale jen 200 jich je obydlených. Zajímavostí je určitě nejvyšší nadmořská výška, která je pouze 2,5 metru. Ostrov na kterém budeme my se nazývá Dhangethi a leží 90 km jihozápadně od Male, cesta rychlou lodí na něj trvá necelé dvě hodiny. Na maledivské poměry se jedná o celkem velký ostrov, ale nám bude se svými rozměry 350 x 925 metrů připadat spíše malý, což má i svou výhodu v tom, že všude je to blízko :-). Ubytovaní budeme přímo v prostorech dive centra, kde je k dispozici osm dvoulůžkových klimatizovaných pokojů (3 pokoje mají možnost přistýlek) s vlastním sociálním zázemím. Pokoje jsou sice menší, ale vzhledem k tomu, že v nich budeme pouze přespávat, tak jsou plně dostačující.  Dive centrum se nachází jen cca 50 metrů od nejbližší pláže a asi 700 metrů od bikiny beach. Hned vedle ubytování je pak i dětské hřiště se skluzavkami a prolézačkami. 

Na Maledivy vyrazíme 1. března a zpět do ČR se vrátíme 15. března. Program je následující:

1.3. - odlet z Prahy (v případě výrazně levnějších letenek možno Vídeň/Mnichov)

2.3. - přílet do Male, přesun lodí na ostrov Dhangethi 

3. - 13.3. - koupání, výlety, šnorchlování, potápění, zábava ;-) 

14.3. - přesun do Male a odlet

15.3. - přílet do ČR

Tentokrát se nebudeme tolik potápět, ale i přesto si certifikovaní potápěči dají alespoň 10 ponorů, jelikož jet na Maledivy a nepotápět se by byl pro potápěče obrovský hřích! :-) Celá výprava je tedy koncipována tak, abychom dětem ukázali tyto nádherné ostrovy a dokázali je zabavit, i když tu nejsou žádné aquparky a podobné zábavní podniky. Budeme tedy s dětmi hodně šnorchlovat a budeme se jim snažit ukázat krásy podmořského světa. Přímo u ostrova je ze břehu přístupná mělká laguna, kde se během dne prohání spousta ryb a dokonce tu plavou malí žralůčci, kteří nejsou nijak nebezpeční. Děti se s nimi tedy budou moci z blízka seznámit. Vyrazíme také na několik šnorchlovacích výjezdů lodí a to nejen na blízké lokality okolo našeho ostrova, kde budeme moci pozorovat například mořské želvy, ale také na vzdálenější čistící stanici, kde při troše štěstí uvidíme i manty či velrybí žraloky. Vydáme se také rychlou lodí na celodenní výlet na sousední Vaavu atoll, kde budeme šnorchlovat se žraloky rezavými (žralok chůvička), což je opět bezpečné i pro děti. Na půldenní výlet se vydáme také na ostrov Dhigurah, kde opět při troše štěstí budeme moci pozorovat manty a velrybí žraloky. Podvečery a večery si budeme zpříjemňovat pozorováním rejnoků, které zde při západu slunce krmí v několika restauracích a také vyrazíme lodí na pozorování delfínů při západu slunce a jeden večer si také uděláme barbecue na sand bank (malý písečný ostrůvek uprostřed moře. Prostě bude toho spoustu, aby se děti nenudily a my jsme si s nimi užili parádní neobvyklou dovolenou. ;-) 

V dive centru se budeme i stravovat, v ceně je plná penze (snídaně, oběd, večeře), neomezená voda, káva a čaj po celý den a to jak v dive centru, tak i na lodi.  Na ostrově je pak několik příjemných barů a restaurací, kde si kromě míchaných nápojů můžete dát třeba čerstvý kokos nebo nějaký dobrý zákusek. S alkoholem je to na Maledivách trošku složitější... je to muslimská země, kde je podávání alkoholu na pevnině zakázáno, pokud by to byl pro někoho nepřekonatelný problém, tak se dá něco vymyslet. ;-) 

Předpokládané náklady potápěč 40.000,- Kč* 

Předpokládané náklady nepotápěč 33.500,- Kč* 

Předpokládané náklady děti 4 až 14 let 20.000,- Kč* 

Předpokládané náklady děti 0 až 4 roky 5.000,- Kč* 

V nákladech je zahrnuto:

- ubytování ve dvoulůžkových pokojích na 12 nocí (děti do 4 let v dětské postýlce nebo na přistýlce)

- plná penze (snídaně, oběd, večeře) voda, káva, čaj

- transfer z Male (letiště) na Dhangethi a zpět rychlou lodí

- místní poplatky

- celodenní výlet rychlou lodí na Vaavu atoll na šnorchlování se žraloky rezavými 

- půldenní výlet na ostrov Dhigurah

- podvečerní výjezd lodí na pozorování delfínů

- večerní barbecue na sand bank

- potápěči: 10 ponorů z lodi z ostrova Dhangethi včetně jednoho výjezdu na čistící stanice za mantami a velrybími žraloky 

- nepotápěči a děti: šnorchlovací výlet na manty a velrybí žraloky, 3 šnorchlovací výlety na vhodné lokality v okolí Dhangethi

* náklady jsou kalkulovány při současném kurzu dolaru, pokud by se kurz výrazněji změnil, bude nutná rekalkulace

 

V nákladech není zahrnuto:

- letenka (předpokldaná cena: Dospělí 20 - 25 tisíc Kč, Děti 0 - 2 roky (bez nároku na sedadlo) sleva 90% z tarifu, Děti 2 - 11 let sleva 25% z tarifu )

- potápěčské vybavení (mimo lahví a olova)

- případné víza či odletové taxy

 

Pokud se k nám chcete přidat, nebo máte nějaké dotazy, klidně mi volejte na 773 944 806.

Záštitu nad celou akcí opět převzal Honorární konzul Maledivské republiky v České republice Jeho Excelence Jaromír Kalčic.