Lomeček 30.1.2022

Tak jako každý rok v lednu jsme i letos vyrazili na ponor na Lomeček. Pod ledem tu vždy bývá perfektní viditelnost a ideální podmínky pro focení. Letos bohužel přišla obleva a led je jen na necelé polovině lomu. Už ze břehu to vypadá, že to nebude žádná sláva a kolega, který právě vylézá z vody, nám to potvrzuje. Ale když už tu jsme, tak do vody samozřejmě jdeme.

Po zanoření se viditelnost pohybuje jen okolo 4 až 5 metrů, což na tuto lokalitu není žádná sláva. Bereme to k pozorovatelně, okolo které se pohybuje několik jeseterů, pokračujeme dál dozadu a doufáme, že tam potkáme tolstolobiky. Bohužel je v této viditelnosti ani nezahlédneme, jen se okolo nás několikrát mihne hejno karasů. Potkáváme alespoň dvě pěkné štiky, kdy jedna z nich odpočívá na dně mezi kameny. Vracíme se tedy k focení jeseterů u kabiny a pozorovatelny, kde se povede alespoň pár slušných fotek. Nakonec to ještě beru k soše, kde je led, abych si mohl „zapsat“ ponor pod ledem. :-)

Ne vždy to s viditelností vyjde, ale i tak to byla fajn hodinka ve vodě. Tak snad příští rok trefíme lepší viditelnost, abych zase trošku slušně nafotil tolstolobiky. ;-)