Leštinka 30.4.2022

Dostal jsem pozvání, abych na čarodějnice přijel na Leštinku na akci DSD a večer tu měl přednášku o Ománu. Zbalil jsme si tentokrát tedy kromě potápění i svůj ománský přednáškový oděv a hurá na Leštinku. Když dorážíme na místo, tak se do vody už chystá celkem dost lidí, jdeme se tedy taky rychle nastrojit a hurá do vody.

Bereme to protisměru hodinových ručiček okolo lomu a pomalu klesáme dolů. Viditelnost není žádná sláva. Cestou ke skanzenu potkáváme jen pár okounů, jinak nic. Doufám, že na plošině u skanzenu budou alespoň jeseteři, ale bohužel nic. Trošku fotíme skanzen, ale v té špatné viditelnosti to moc nejde. Stoupáme tedy výš, ale tady je to snad ještě horší. Kopneme tedy do vrtule a až ve stromech zase zkouším hledat sumce. A jsou tu a hned dva! Jsou dost zalezlí ve kořenech, ale pár dokumentačních fotek se mi podařilo udělat. Ještě vyfotit lachtana u vlezu a jdu ven z vody.

Odpoledne díky drinkům a diskuzím s kamarády uteklo velmi rychle, takže najednou už byl čas převléknout se do „ománského“ a ukázat přítomným, jak krásné je potápění v Ománu i jak je tato nádherná země zajímavá i na suchu.