Leštinka 14.1.2018

V neděli jsme se rozhodli vydat se na Leštinku, důvodů bylo hned několik. Jednak jsem potřeboval dofouknout před ponorem flašky a Leštinka je jedna z mála lokalit, která je v zimě v neděli otevřená, no a pak jsme se samozřejmě také chtěli pozdravit s Ivanou a Lubošem.

Milým překvapením bylo, že tu nebyl žádný nával, kromě nás jen asi pět dalších potápěčů. Příjemné bylo i osobní setkání s kolegy, se kterými jsem se zatím znal jen přes FB, takže hned bylo o čem povídat. Pod vodou to bylo celkem slušné, viditelnost tak okolo pěti metrů a nikde to nebylo rozkopané. Od kesonu jsme si to namířili do „díry“, kde jsem vlastně byl poprvé, pak po drátech do skanzenu. Bohužel mi pod vodou nějak stávkoval jeden blesk, vůbec se nezapnul i když jsem to zkoušel několikrát. I z tohoto důvodu je tolik fotek na výšku, takže jsem si alespoň procvičil jinou pozici fotoaparátu. Trošku jsem měl strach, jestli není blesk vytopený a tak jsem ho po vynoření chtěl hned zkontrolovat a ejhle, najednou začal normálně fungovat. Proč se mu pod vodou dneska makat nechtělo, na to jsem opravdu nepřišel.

Jako vždy to tady bylo fajn a tak jsme si zde rovnou zarezervovali jeden víkend v dubnu, abychom se tady zase jednou zdrželi i přes noc a mohli i trošku popít a pojíst něco dobrého z Lubošovi „dílny“.