Leštinka 10.11.2018

Tuto sobotu se na Leštince konala obnovená fotosoutěž Leštinka Cup, kterou si pod svá křídla nově vzala Barakuda. No a na fotosoutěž volně navazovala oslava Verčiných narozenin, takže na této dvouakci jsme samozřejmě nemohli chybět.

Na místo dorážíme okolo desáté hodiny, vyslechneme brífink, nastrojíme lahve, připravíme foťáky a hurá do vody. Viditelnost není žádná sláva, pohybuje se mezi dvěma a čtyřmi metry. Nejdříve jdeme pod dráty hledat jesetery, ale žádného nepotkáváme, ve skanzenu vyhlížíme candáta, ale také nic, pátráme po rybách dál, ale bez většího úspěchu, potkáváme jen pár okounů a kaprů, ale žádný z nich nechce pořádně zapózovat. Vrhám se tedy na focení raků, abych do soutěže měl alespoň něco. Ke konci ponoru potkávám jednoho raka zbarveného do modra, je to nejspíše tím, že byl krátce po svlečení, tak alespoň nějaká raritka.

Po skoro hodině a půl lezu z vody. Pak stáhnout a upravit fotky, tři vybrané předat organizátorům. No nebylo to snadné vybírání, když jsem měl nafocené jen raky. Kolegové byli dnes lepší a tak se žádná z mých fotek neumístila, což rozhodně nevadí. Důležité na těchto akcích je, že se potkáme mezi sebou, naučíme se něco nového, vyměníme si tipy na zajímavé lokace a pokecáme u něčeho dobrého k pití. No a toho díky Verčiným narozeninám bylo spousta.