Labská přehrada 9.6.2021

Slušná viditelnost byla hlášena z Labské přehrady a tak jsem se domluvil s Liborem, že se zde ve středu odpoledne sejdeme a dáme již dlouho plánovaný společný ponor. Libor má přehradu dobře propotápěnou a tak mě tu i trošku provede. Pro ponor jsme zvolili zátoku pod mostem, kde je slušný přístup do vody.

Viditelnost je opravdu velmi dobrá, pohybuje se okolo 3 až 5 metrů. Nejdříve se jdeme kouknout k základům pilířů mostu, které jsou v hloubce cca 10 metrů, cestou potkáváme pár zvědavých okounů. Pak pokračujeme podél břehů v zátoce, všude je spousta závěsů z okouních vajíček, tak fotím jak celky tak i detailně makro. Je vidět, že se zde okounům dobře daří, i když tu žijí i pstruzi, pro které jsou jikry okounů vyhledávanou lahůdkou. Vzadu v zátoce dokonce pár pstruhů zahlédnu, ale jsou tak rychlí, že vyfotit je nestíhám.

Ve vodě jsme strávili přes 70 minut a stálo to za to. Když už jsem měl vše odstrojeno a uloženo v autě, tak při ukládání foťáku zjišťuji, že mi chybí krytka portu. Musela mi spadnout, když jsem při výlezu z vody „balil“ foťák. Ze břehu vidět není a znovu strojit se mi nechce. Libor sem však za týden půjde znovu potápět, tak se mi po ní koukne. A opravdu za týden jí našel, byla přesně tam, kde jsem si myslel. Takže ještě jednou díky moc!!!