Kubschütz II. 25.8.2018

Po grilovačce se tedy přesouváme na lom číslo II., před lety jsem se tady už potápěl a bylo to tehdy celkem slušně zarybněné, dnes dopoledne to potkali dokonce hned tři sumce, takže se těšíme, že nějaké pěkné ryby taky potkáme.

Nejdříve to s Petrem směřujeme podél stěny dolu, viditelnost se je celkem slušná a stěna se zdá být skoro nekonečná, nakonec se zastavujeme v hloubce 33 metrů, kde to začíná být mléčné. Zajímavé je hlavně jak je stěna zkosená, jedná se vlastně o obrovský převis. Nicméně dole prakticky nic zajímavého není, o kus výše na druhé straně nacházíme ve svahu zbytky jednoho důlního vozíku a nějaký ten běžný bordel. Jdeme tedy nahoru koukat po rybách. Prohlížíme všechny kořeny stromů a potopené stromy, ale v žádném z nich sumec není, vždycky jen pár okounů, prostě se všichni někam ztratili. Už si říkám, že ohledně ryb to bude na nic, když těsně před koncem ponoru narážím na krásného lína. Je v takové malé zátočince a tak nemůže nikam rychle zmizet a tak stihnu udělat alespoň pár fotek. Ten mi fakt udělal radost, konečně mám slušnou fotku lína!

Byla to fajn sobota na základně u Dietmara, vlastně tady je to vždycky pohodový, Dietmar je velmi milý člověk a má tu perfektní zázemí včetně grilu a vychlazeného piva, takže co si potápěč může víc přát? ;-)