Jezero Konětopy 21.5.2017

Na neděli jsme se domluvili že vyrazíme na pískovnu ve Lhotě. Po příjezdu na místo však zjišťujeme, že voda stojí za pendrek a tak se rozhodujeme vyrazit na některou z dalších pískoven v okolí a doufáme, že někde jinde to bude lepší. Nejdříve jedeme na jezero v Konětopech, které je jen kousek odsud. Zde vypadá voda o dost lépe a tak zůstáváme tady.

Viditelnost se pohybuje okolo tří metrů, jsou ale místa, kde je vidět méně i více. Poblíž břehů je spousta pulců, ale mám nasazený širokáč, takže na ně nic moc. Po chvíli narazím na sumce zaparkovaného v nějaké rouře, ze které mu kouká jen ocas. Jakmile se ale trošku přiblížíme, okamžitě zdrhá. V hromadě klacků pak nacházím úhoře, je sice taky zalezlej, ale alespoň hlavu celkem slušně ukazuje. Z dalších ryb pak potkávám ještě několik velkých okounů a dva kapry. Kluci potkali navíc ještě karase.

Obeplavání celého jezera nám zabralo 75 minut ve volném tempu. No a po ponoru jsme to samozřejmě musili jít probrat a posilnit se do blízké restaurace.