Jesenný 23.9.2017

Po ponorech ve Španělsku bylo samozřejmě potřeba odsolit, no a kde jinde než na domovské lokalitě v Jesenným. Po příjezdu jsem to tady málem nepoznal, kluci si tu udělali pořádnou brigádu a veškerý nálet okolo břehů vykáceli, takže je teď na lom krásně vidět.

Dali jsme si takové standardní kolečko okolo lomu, na krmícím místě jsme potkali kapry, jesetera a menší štiku. Dál jsem samozřejmě koukal do všech kořenů, jestli dnes budu mít štěstí na sumce, ale bohužel opět nic, a to tu máme potvrzené minimálně tři kusy. Při zadní stěně jsem pak narazil na jednu velkou štiku (něco málo přes metr), no a podle čerstvých šrámů na jejím těle, tu musí být ještě minimálně jedna větší, když se nám tu holky popraly. Tahle štika se mě vůbec nebála a strávil jsem s ní asi 15 minut, předvedla mi i několik útoků ne bělice, ale její lov dnes byl bohužel bez úspěchu.

Viditelnost byla dnes také celkem slušná, odhaduju to tak mezi 3 – 4 metry. Takže na zvěřinových hodech, které se zde konají 21. října, se do vody ještě určitě podívám znovu.