Jablonecká přehrada - u hráze 3.6.2017

Dle předchozího plánu jsme vyrazili v sobotu ráno na devátou na Jabloneckou přehradu k hrázi. V plánu bylo ukázat Patricii výpust pod věžičkou, o které si myslela, že je nebezpečná a může jí vtáhnout, tak bylo potřeba ukázat jí, že to ani zdaleka není pravda.

Hned po zanoření jsme narazili na jednoho malého (ale rychlého) úhoře. Pak už to bylo, až na pár škeblí a kaprů před vylezením z vody, prakticky bez života. Našli jsme pár drobných mincí a jedny dámské sluneční brýle a samozřejmě spoustu bordelu po ohňostroji. Na hraně hráze byla viditelnost vcelku špatná, tak 1,5 metru, dole pod věžičkou se to ale tak o metr zlepšilo. Zpátky jsme to tedy dali hlouběji a koukli alespoň na starou potopenou laminátovou kanoi. Před vynořením jsme chvíli pozorovali kapříky, ale viditelnost tady byla špatná, takže na focení nic moc.

Ve vodě jsme pobyli skoro hodinu a pak už se vydali každý za svým víkendovým programem. Patricie na svatbu, kvůli které do Čech přijela a já na potopení ponorky Merlin do Jesenného, ale o tom více až v dalším reportu z ponoru a článku o tom, proč a jak tato ponorka vznikla.