Jablonecká přehrada - u hráze 10.8.2017

Na čtvrteční podvečer jsme si domluvili ponor na Jablonecké přehradě. Důvody byly dokonce hned dva, s jedním človíčkem jsem potřebovat trošku potrénovat před odjezdem za potápěním do španělské podmořské rezervace Illes Medes. No a druhým důvodem byli úhoři, už jsem dlouho žádné neviděl a chtěl jsem udělat nějaké slušné fotky.

Nejdříve jsme to tréninkově vzali podél hráze až k věžičce a hned po zanoření jsme potkali první úhoře. Viditelnost nebyla žádná sláva, pohybovala se mezi 1-2 metry a s přibývající hloubkou se spíše zhoršovala. Cestou zpátky jsem potkal i jednu celkem velkou štiku, byla dost zmordovaná a možná i proto se vůbec fotit nechtěla. Nakonec jsem se kousek od břehu soustředil na focení úhořů, pár se mi jich podařilo najít a jeden z nich při focení i celkem spolupracoval. Pak se mi podařilo najít ještě jednoho raka, byl to sice rak pruhovaný, tedy nepůvodní druh, ale na tento druh to byl poměrně velký kus a také slušně pózoval.

Myslím, že si Jabloneckou přehradu takhle navečer brzy zopakujeme, příště si chci zkusit vzít makro objektiv a udělat nějaké detaily úhořů.