Hostěradice 27.9.2020

Na Hostěradicích jsem byl naposledy před pěti lety a bylo to tu tenkrát moc fajn. Teď odsud hlásili viditelnost až 10 metrů a tak jsme se s Pavlem domluvili, že sem v neděli na otočku vyrazíme, i když je to pořádnej flák cesty. Předpověď počasí byla navíc velmi slibná, takže by to mělo stát za to. Cestou vyzvedáváme klíče od lomu na blízké pumpě a těšíme se na prosluněný ponor.

Po příjezdu na místo z vody akorát vylézá několik potápěčů a říkají, že viditelnost je celkem slušná. Já to odhaduji tak na pět až šest metrů, což ujde. Hned po zanoření narážíme na hejna běliček a dvě středně velké štiky. Na platě ve vánočním stromku nás čeká další štika, ta si na nás dokonce „otevírá hubu“, ale bohužel na pořádnou fotku jsem k ní zrovna v blbém úhlu. Štik je tu fakt hodně, během hodinového ponoru jich potkáváme více jak deset. Nejvíce ryb ale potkáváme v zatopených stromech, je zde zaparkováno několik menších candátů, okolo se prohání hejna karasů a kaprů a ze shora to samozřejmě jistí štiky. Koukáme samozřejmě i po místních sumcích, ale tentokrát na ně nemáme štěstí.

I přes dlouhou cestu to stálo za to, akorát to podzimní sluníčko už bylo dost nízko. Příště sem tedy vyrazíme někdy v létě na celý víkend, mají tu už i parkovací plochu pro karavany a obytňáky, takže se zázemím nebude problém.