Chorvatsko - Murter 4.-8.5.2018

Prodloužený víkend na Murteru se v loňském roce velmi vydařil a tak jsme se domluvili, že to letos zopakujeme. Hlavně se chceme ještě jednou podívat na vrak střemhlavého bombardéru Junkers 87 Stuka. Těchto letadel se totiž z 2. světové války dochovalo jen několik málo kusů, konkrétně dva kompletní letouny a několik vraků. I z tohoto důvodu sílí hlasy na jeho vyzvednutí a umístění do některého muzea, stejně jako se to stalo s vrakem, který byl v roce 1989 vyzdvižen z moře u francouzského Saint-Tropez.

Plán je vyrazit z ČR v pátek odpoledne, tak abychom večer byli na místě, v klidu přespali a v sobotu ráno začali potápět. Odjezd zpět do ČR by byl v úterý (státní svátek) dopoledne, tak abychom byli večer v klidu doma. Defakto si tedy stačí vzít jen jeden den dovolené v pondělí.

Na bázi máme domluvený zvýhodněný balíček 4 noci, 8 ponorů i s příplatkem na vrak Stuky (za vraky se v Chorvatsku platí nemalé příplatky z důvodu poplatků vládě; jen dva ponory na tomto vraku vychází na 2.750,- Kč), cena zvýhodněného balíčku je 9.900,- Kč. Dále je možno si za cenu 22,- EUR na den objednat bohatou polopenzi, kde k večeři jsou podávány dalmátské speciality. Z loňské zkušenosti můžeme potvrdit, že porce jsou víc jak velké a jídlo je výborné. Dále se ještě platí ubytovací taxa 1,- EUR  na osobu a noc. V ceně je již zahrnuta klimatizace a připojení k wi-fi. Přímo na bázi mají i příjemnou hospůdku, kde večer určitě opět strávíme nejednu hezkou chvilku. Co se týče cesty, tak se podle účastníků domluvíme kdo vezme auto, ve kterém se vždy složíme na cestovní náklady.

Pokud se tedy chcete přidat, tak se ozvěte co nejdříve, jelikož kapacita je omezená na maximálně 12 osob.

Podrobnosti o základně včetně ceníku najdete na www.murter.cz

Článek z loňské návštěvy najdete zde: www.blackjn.cz/chorvatsko-2017-0

A fotky z vody zde: www.blackjn.cz/chorvatsko-2017

A zde si můžete přečíst a stáhnout článek o Stuce: www.blackjn.cz/buddy-potapeni-c-61

V případě dotazů mě neváhejte kontaktovat.

Michal - tel.: 773 944 806