Chorvatsko - Murter 4.-8.5.2017

Po letech jsme se domluvili, že zase jednou využijeme květnových svátků a vyrazíme na prodloužený potápěčský víkend do Chorvatska. Volba nakonec padla na českou potápěčskou základnu na ostrově Murter, jelikož ta jako jedna z mála nabízí i ponory na vraku letadla Junkers 87 Stuka. Jedná se o německý střemhlavý bombardovací letoun z druhé světové války. Tento vrak byl objeven teprve před několika málo lety a je zatím ve velmi dobrém stavu, což asi nebude trvat moc dlouho a jak je tomu i u jiných vraků, tak se postupně jeho části začnou ztrácet. Myslím, že je tedy nejvyšší čas, tento vrak navštívit, pořádně si ho prohlédnout a nafotit, jelikož takto zachovalých vraků Stuky na světě není mnoho.

 

Předběžný plán je vyrazit z ČR ve čtvrtek odpoledne, tak abychom večer byli na místě, v klidu přespali a v pátek ráno začali potápět. Odjezd zpět do ČR by byl v pondělí (státní svátek) dopoledne, tak abychom byli večer v klidu doma. 

Na bázi máme domluvený zvýhodněný balíček 4 noci, 8 ponorů i s příplatkem na vrak Junkers 87 (za vraky se v Chorvatsku platí nemalé příplatky z důvodu poplatků vládě; jen dva ponory na tomto vraku vychází na 2.750,- Kč), cena zvýhodněného balíčku je 9.900,- Kč. Dále je možno si za cenu 22,- EUR na den objednat bohatou polopenzi, kde k večeři jsou podávány dalmátské speciality. Dále se ještě platí ubytovací taxa 1,- EUR  na osobu a noc. V ceně je již zahrnuta klimatizace a připojení k wi-fi. Přímo na bázi mají i hospůdku, kde večer určitě strávíme nejednu hezkou chvilku. Co se týče cesty, tak se podle účastníků domluvíme kdo vezme auto, ve kterém se vždy složíme na pohonné hmoty a dálniční poplatky.

Pokud se k nám tedy někdo chcete přidat, tak se ozvěte co nejdříve, jelikož kapacita je omezená na maximálně 12 osob.

Podrobnosti o základně včetně ceníku najdete na www.murter.cz

V případě dotazů mě neváhejte kontaktovat.

Michal - tel.: 773 944 806