Borek 16.12.2018

Přemýšleli jsme celkem dlouho, kam vyrazíme potápět v neděli a nakonec volba padla na Borek, kde by viditelnost měla přesahovat deset metrů. Díky napadnutému sněhu je však trošku problém s příjezdem, dolu k vodě si se svým autem netroufnu, to bych tam asi zůstal do jara. Naštěstí Petr má pohon 4x4 a tak mi veškeré vybavení naveze až k vodě.

Vzduch má mínus dva stupně, takže rychle nastrojíme vybavení a jdeme se ohřát do vody. Viditelnost je velmi pěkná, ale jelikož jsme přijeli později, tak už to je místy skopané. Bereme to nejdřív ke kajtenu, pak k warťasu, od něj je prakticky vidět ponorka, kde si Petr zahraje na chvíli na kapitána. Pokračujeme dolu k autobusu a cestou na hraně narážíme na novou atrakci, panáka pojišťováka. No nevím, možná v tom je nějaká hlubší symbolika, ale mě to moc vkusné nepřijde, co dál, sádroví trpaslíci??? Prohlédneme si autobus a bereme to po dně na druhou stranu, chceme kouknout na Nix a díky dobré viditelnosti u dna jsme za chvíli u ní. I dneska jí to sluší a tam samozřejmě musíme udělat několik fotek. Pokračujeme do lesa a doufáme, že potkáme nějakou pěknou štiku, ale ukážou se nám jen okouni a hejna bělic.

Ve vodě jsme vydrželi něco málo přes hodinu. Teď všechno rychle odstrojit a porozepínat, než to na nás zmrzne. Myslím, že i delší cesta se nám díky pěkné viditelnosti vyplatila, příště snad budeme mít větší štěstí na ryby.