Blansko - lom u trati 15.5.2017

Tak se skoro přesně po roce zase vydáváme po práci na ponor na lom u trati v Blansku, tentokrát však jdeme na ponor jen ve dvou s Honzou. Hlášení na SP z minulého týdne slibovalo velmi pěknou viditelnost, takže se těšíme o to víc.

Na místě však zjišťujeme, že pěkná viditelnost už je pryč a to hlavně díky pylu, který se drží nejen na hladině, ale zhruba metr pod hladinou tvoří ve vodě dokonce jakýsi mrak. Viditelnost se v lepších místech pohybuje mezi třemi až čtyřmi metry. Ponor nejdříve směřujeme do zátoky, tam je prakticky všechno stejné jako minule a ryba nikde žádná. Pak začínáme prozkoumávat větve stromů podél zadní stěny, no a po chvíli se na nás usměje štěstí a narážíme na sumce, má tak metr a je „zaparkovaný“ v kořenech hned pod hladinou. Dokonce se nijak nebojí ani neutíká a tak s ním trávíme poměrně hodně času. Z kořenů však díky bublinám padá dost bordelu, takže fotky vypadají tak jak vypadají. Zahlédneme i několik kaprů, ale ti se fotit nedají, když ponor otáčíme, tak se nám ukáže celkem velkej okoun. Při cestě zpátky se ještě jdu podívat do malé hloubky, zda tam opět budou úhoři jako minulý rok a na dva opravdu narážím, jsou ale dost zalezlí, takže fotky nic moc.

Po víc jak hodině vylézáme z vody a fofrujeme s převlíkáním, jelikož se blíží bouřka, stíháme to tak tak a za mohutného lijáku se vydáváme ke svým domovům.